Diş çekimi gibi bir durumla yüzleşmek gerçekten kolay bir iş değil. Bunu halletmek için çok sabra ihtiyacın var.
Ayrıca diş çekimi ameliyatı geçirecek kadar cesur olmalısınız çünkü çok fazla cesaret gerektirir. Ben şahsen ondan ve onlar için korkan pek çok insan gördüm; hayatlarının en büyük anlaşması. Yakın gelecekte böyle bir durumla karşılaşacak biriyseniz veya yakında ışıkların altında kalacak birini tanıyorsanız, bu makale size hayal ettiğinizden çok daha fazla yardımcı olacak.
Diş Hekimleri Dişi Nasıl Çeker?
Diş çekimi diş hekimi veya ağız cerrahları tarafından gerçekleştirilir. Bunu yapmak için sabit bir prosedür var. Diş hekiminiz aşağıdaki adımları izleyebilir –
- Diş hekiminiz, diş çekiminin yapılacağı diş çevresindeki alanı uyuşturmak için genellikle bir enjeksiyon yoluyla vücudunuza lokal anestetiği enjekte edecektir. Diş çekimi işlemi sırasında ağrı çekmenizi önleyeceği için yapılması önemlidir.
- Birden fazla diş çekilecekse diş hekiminiz diş çekimi işlemi sırasında sizi uyutacağından genel anesteziye gidecektir.
- Gömülü bir dişiniz varsa, diş hekimleri dişeti ve o dişi örten kemik dokularını keser. Bundan sonra, diş hekiminiz pensi kullanacak ve dişinizi kavrayacak ve kolayca çekilebilmesi için yeterince gevşemesini sağlamak için hafifçe ileri geri hareket ettirecektir.
- Sizin durumunuz diş çekmenin gerçekten zor olduğu durumlar arasındaysa, diş hekiminiz bunu dişi parçalara ayırarak yapacaktır.
- Diş çekimi yapıldıktan sonra yuvada kan pıhtısı oluşacaktır. Diş hekiminiz soketi bir gazlı bezle paketleyecek ve sizden onu ısırmanızı isteyecektir, çünkü bu kanın durdurulmasına yardımcı olacaktır.
- Bazen diş hekimleri, diş eti kenarlarını kapatmak için doğada kendiliğinden eriyen birkaç dikiş de atarlar.
- Soketteki kan pıhtısı bozulursa soketi açığa çıkarır ve bu da sizin için çok acı verici bir duruma neden olabilir. Bu tür sokete kuru soket denir. Bu durumda, diş hekiminizin birkaç gün veya daha uzun süre yuvanızın üzerine özel bir sargı yerleştirmesi gerekir. Bu pansuman yuvayı koruyacak ve aynı zamanda yeni pıhtının oluşmasına yardımcı olacaktır.
Diş Çekimi Öncesi Diş Hekimine Sağlanması Gereken Bilgiler
Diş çekimi çok güvenli bir işlemdir, ancak bazı durumlarda bazı enfeksiyonlara yol açabilir. Diş çekimi, bazı zararlı bakterilerin kan dolaşımınıza girmesine izin verebilir. Ayrıca diş eti dokularınızda enfeksiyon kapma şansı vardır. Herhangi bir tıbbi durumunuz varsa, bu enfeksiyon alma olasılığını artırabilir veya gerçekten ciddi enfeksiyonlara neden olabilir, o zaman antibiyotikleri diş çekimi işleminden önce ve sonra alın. Ayrıca diş hekiminize aşağıdakilerin tümünü anlatın –
- Tam tıbbi geçmişiniz
- Aldığınız ilaçlar ve takviyeler
- Hasar görmüş veya insan yapımı kalp kapakçıklarınız varsa
- Doğuştan kalp kusuru
- Herhangi bir karaciğer hastalığı
- Bozulmuş bağışıklık sistemi
- Bakteriyel endokarditin tarihçesi
- Herhangi bir yapay eklem
Kaynak ; https://www.saglikguncel.com/